Betala smidigt med Klarna

Vi bygger om vår webbutik och är tillbaka inom kort!

Byte av vattenutkastare

Önskar du slippa gå in i huset varje gång du behöver vattna i trädgården? Då kan en montering av ett vattenutkast på utsidan av ditt hus vara den rätta lösningen. Låt oss hjälpa dig!
Kan utföras inom 1-7 vardagar
.

Fler färger

Beställ installationstjänst

Fast pris för arbete efter ROT-avdrag. Startavgift tillkommer.

2.495 kr
Vi installerar i följande områden:
Västerås, Köping, Hallstahammar, Surahammar, Skultuna, Kolbäck, Enköping
Obs: Priset ovan gäller om ROT-avdrag godkänns. Vid avslag från Skatteverket förbehåller vi oss rätten att efterfakturera mellanskillnaden. Pris utan ROT-avdrag: 3564 kr
Varför handla på Hedins VVS?
Installation till fastpris
.

Köp till passande artiklar

Byte av vattenutkastare

Önskar du slippa gå in i huset varje gång du behöver vattna i trädgården? Då kan en montering av ett vattenutkast på utsidan av ditt hus vara den rätta lösningen. Oavsett om du behöver byta ut din befintliga vattenutkastare eller montera en ny, erbjuder vi en smidig och säker installation.

Slipp krångel och stress med installationen av din vattenutkastare – vi tar hand om det på ett smidigt sätt åt dig. Aldrig mer behöver du gå in i huset när du ska vattna trädgården. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ service var du än befinner dig, och våra certifierade VVS-montörer står redo att hjälpa dig med din vattenutkastare.

Att ha en vattenutkastare utanför huset har många fördelar. Det är ovärderligt när du behöver vattna trädgården, fylla på en pool eller utföra andra trädgårdsaktiviteter. Utan en vattenutkastare blir det besvärligt att hämta vatten inifrån huset med hinkar eller liknande. Särskilt att fylla en stor pool på detta sätt kan vara praktiskt omöjligt. Att installera en vattenutkastare är inte det svåraste, men det kräver rätt instruktioner för att göra det korrekt.

Kan man installera en vattenutkastare själv?
Det finns ingen lag som förbjuder privatpersoner att installera sin egen vattenutkastare. Det är tillåtet så länge du har kunskapen som krävs. Många väljer ändå att anlita en certifierad VVS-montör för att vara säkra på att installationen görs korrekt och för att undvika fel som kan leda till kostsamma läckage.

Vad kostar det att installera en vattenutkastare?
Kostnaden för att installera en vattenutkastare varierar beroende på flera faktorer. Om du anlitar professionell hjälp och köper en ny vattenutkastare kan kostnaden vara några tusen kronor, men med oss behöver du inte oroa dig för obehagliga överraskningar i form av rörliga kostnader. Vi erbjuder endast fasta kostnader (om förutsättningar är enligt våra vilkorer).

Kan en vattenutkastare gå sönder?
Absolut, en vattenutkastare kan gå sönder precis som allt annat. Det vanligaste problemet är när den inte går att stänga av och vattnet fortsätter att rinna. Detta beror ofta på att utkastaren har fryst sönder efter att ha utsatts för frost. Det är viktigt att byta ut en trasig vattenutkastare omedelbart för att förhindra att vatten skadar husgrunden.

Varför läcker en vattenutkastare?
Precis som andra kranar och ventiler kan en vattenutkastare börja läcka. Orsakerna kan variera och beror på olika faktorer såsom din specifika situation och vilken typ av utkastare du har. Oftast läcker det på grund av överansträngning av spaken vid användning, vilket kan leda till att packningen deformeras. Detta kan enkelt åtgärdas genom att byta ut den skadade packningen mot en ny.

För att du ska veta vad du får och vad som förväntas av installatören följer här vad som ingår i en installation av produkten:

• Demontering av befintlig produkt
• Installation av den nya produkten på den angivna platsen
• Montering enligt bruksanvisning
• Funktionstest
• Lättare städning
• Instruktion till kunden om användning

Förutsättningar för installationen:

• Installationen av vattenutkastet är begränsad till väggar med en tjocklek som inte överstiger 300 mm.
• En fungerande ballofix eller avstängningskran vid vattenslutningen är nödvändig för att kunna stänga av vattnet under installationen av vattenutkastet.
• Om det sker ett utbyte av vattenutkastaren, kommer den nya utkastaren att kopplas till befintliga kopparledningar med dimensionerna 15 eller 22 mm.
• Vid nyinstallation av vattenutkastet måste koppar- eller plastledningar med dimensionerna 15 eller 22 mm dras fram 1 meter inom installationsplatsen.
• Priset för installationen av vattenutkastet gäller endast om håltagning görs i material som trä, leca eller tegel. Om installationen kräver håltagning i andra material kan det medföra extra kostnader.

Förberedelse för kund:

• Plocka undan på installationsplatsen
• Fungerande vattenavstängning
• Lyfta in produkten till installationsplatsen

Dessa villkor är specifika för installation av vattenutkast och är utformade för att säkerställa en korrekt och säker installation. Det är viktigt att klargöra och förstå dessa villkor före installationen för att undvika missförstånd och extra kostnader.

.

Fler tjänster