VVS 
- Vad står det för egentligen?

Välkommen till Hedins VVS, din lokala rörmokare som ser till att jobbet blir gjort. Vi erbjuder en rad olika VVS-tjänster och hjälper dig med alla typer av rörarbeten. Våra tjänster sträcker sig från reperation och service till installation och renovering.

Vi förstår att VVS kan vara komplicerat, både gällande vad det egentligen betyder och vad som faktiskt innebär när man pratar om olika typer av VVS-tjänster. Så är du på jakt efter en förklaring för att förstå vad det betyder? Då har du kommit rätt. Nedan går vi igenom vad som menas med begreppet. 

 

Miljö

Arbetet vi utför idag har en direkt och avgörande påverkan på framtiden. Optimerade system som bygger på hållbara energilösningar ligger därför alltid till grund för vårt arbete.

Som unga och moderna utmanare i branschen hoppas vi inspirera och motivera fler aktörer på marknaden att tänka långsiktigt och miljömedvetet.

Relationer

På Hedins VVS ska alla affärsrelationer hanteras på ett ansvarsfullt och korrekt sätt. Våra kunder, medarbetare, leverantörer och samarbetspartners är viktiga för oss för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet.

Med god affärsetik och långsiktiga relationer skapar vi förutsättningar för att tillsammans bidra till ett mer hållbart samhälle.

Ansvar

Vår bransch utgör en viktig del av samhället. Vi ser det därför som vårt ansvar att utforma, installera och underhålla tekniska lösningar och hållbara system för framtiden.

Genom att leverera VVS-tjänster som får fastigheter att fungera och människor att trivas är vi med och sätter nya riktmärken för hållbarhet.

Förklaringen bakom VVS

Ordet VVS förekommer oftast i många byggsammanhang eftersom VVS-branschen står för ett stort område i byggsektorn. Trots att det är en benämning som passerar mångas ögon, är det inte alla som vet vad förkortningen faktiskt står för.

VVS beskrivs som ett samlingsnamn för värme, ventilation och sanitet. Ibland kan man tro att V:et i ordet står för vatten, men det är faktiskt något som ingår i sanitet. Sanitet berör de system som hanterar vätskor och gaser, men i första hand de installationer för tapp- och spillvatten. Värme, ventilation och sanitet är tillsammans de tekniska systemet som omfattar avlopp och vattenförsörjningen i olika typer av fastigheter och bostäder runt om i vårt land. Men begreppet kan ibland även sträcka sig från styr- och övervakningssystem för avlopp och vattenförsörjning. Till att ha kontroll över klimatet inomhus. Samt system för brandskydd, tryckluft och gaser inom sjukhus. Med andra ord, ett tillsynes kort, men otroligt viktigt begrepp. 

Känns det fortfarande snurrigt? Nedan går vi även igenom om det är någon skillnad på att vara VVS-montör och rörmokare, så häng kvar.

Är en VVS-montör samma sak som en rörmokare?

Vi på Hedins VVS förstår att det kan vara svårt att veta vad alla titlar egentligen gör och vad som skiljer alla åt. Nedan ger vi en kort förklaring till vad en VVS-montör gör och vad det är för arbetsuppgifter som ingår. Kan en person vara både och? Är det i grund och botten samma titel, men som benämns på två olika sätt? Det besvarar vi här! 

Många av oss känner till yrket rörmokare och kopplar nog yrkestiteln till ett arbete med just rör. Vilket i sig är ganska självklart eftersom att just ordet rör, förekommer i titeln. På senare år har dock ett annat namn för rörmokare kommit på tapeten vilket gjort att många har svårt att veta om man ska särskilja de två yrkesbenämningarna eller inte. Inte nog med det, så används fortfarande båda orden flitigt i branschen. Så har du svårt att förstå den eventuella skillnaden? Det är du inte ensam om. 

En VVS-montör (men också rörmokare!) har en bred kunskap och kompetens inom installation och underhåll av både vatten- och avloppssystem. Samt är specialiserade på installation och underhåll av värmesystem, såsom värmepumpar, pannor och golvvärme.

Våra tjänster inom VVS

Vi på Hedins VVS erbjuder dig som privatperson eller företag en rad olika tjänster inom VVS. Trots att mycket går att göra själv, är det vissa arbeten som är bäst att lämna över till de som kan. Vi installerar, byter och reparerar bland annat:

  • rör, vattenledningar och underhåll av avloppssystem
  • element / radiatorer 
  • värmepumpar, golvvärme och andra värmesystem
  • badrum- och köksrenoveringar, inklusive installation av bland annat duschkabiner toaletter, köksblandare och diskmaskin

Vill du komma i kontakt med oss idag?

Kontakta oss på Hedins VVS så hjälper vi dig.